Het afgieten van tafelblad doormiddel van Pourpoxy tafelblad epoxy giethars

tafelblad afgieten

Kies je ervoor om een houten tafelblad afgegoten met epoxy in huis neer te zetten dan wil je natuurlijk wel hebben dat deze voor een lange tijd mee zal gaan. Het is immers een dure aankoop, deze wil je zo goed mogelijk beschermen. Een van de meest eenvoudige manier om hiervoor te zorgen is door de tafel in te laten gieten met Pourpoxy tafelblad epoxy giethars. Wat is UV-resistente giethars precies en waarom zou je jouw tafels hier mee moeten behandelen? Tijd om daar achter te komen, lees dus snel verder om hier meer over te leren!

Wat is UV-resistente giethars precies?

Het gebruik van giethars is een methode van kunststofgieten waarbij een mal wordt gevuld met een vloeibare kunsthars, die door een verharder een amine vervolgens uithardt. Het wordt gebruikt voor het behandelen van alle soorten tafels. De kunsthars voor tafelbladen is aan te merken als een specifiek soort epoxyhars die geoptimaliseerd is voor het gebruik hierin. Tijdens het zettingsproces polymeriseert het vloeibare monomeer in het polymeer en verhardt zo tot een vaste stof. Klinkt een beetje lastig, maar het houdt niets meer in dan dat de giethars hard wordt en de tafel beschermd tegen schade en vocht. kunststoffen verkleuren in UV licht. De tafelblad epoxy giethars van Pourpoxy heeft een hoge UV resistentie waardoor deze erg lang zijn kleur behoudt zonder te vergelen.

Verschillende vormen van Giethars.

Giethars wordt voor veel toepassingen gebruikt. De gietharsen bestaan uit een A component en een B component. Het A component is de giethars het B component de verharder.
Bij Giet Epoxy hebben we verschillende soorten giethars de tafeltop giethars die optimaal is voor het afgieten van tafelbladen. De universele epoxy giethars om mallen vol te gieten, te lamineren, reparaties uit te voeren en nog veel meer. Onze Dikke lagen giethars Waarmee je wel tot 10 cm in 1 keer kan gieten.
Ook hebben wij Resin art giethars hiermee kan je prachtige schilderijen maken door de epoxy te vermengen met pigmenten.
Alle epoxy gietharsen zijn te kleuren door een bepaalde hoeveelheid pigment toe te voegen. Wij hebben een uitgebreid assortiment pigmenten van PourPoxyPigments.

Hoe moet u UV-resistente Tafelblad epoxy giethars gebruiken.

Nu je weet wat giethars eigenlijk is zullen we even stil moeten staan bij de manier waarop je het kunt gebruiken. Als je eenmaal gewend bent aan de methode van het mengen kun je verder gaan met het gebruik van de tafelblad giethars. Hieronder hebben we de belangrijkste stappen voor onze Tafelblad epoxy giethars voor je op een rijtje gezet.

(Tip: Primer de tafel dit doe je door een kleine hoeveelheid epoxy te mengen en deze over de gehele tafel te rollen. De tafel wordt hierdoor dichtgezet. Hierdoor trekt de epoxy niet in de tafel bij de volledige gieting.)

Stap voor stap jouw giethars tafelblad:

  1. Voor het afgieten van een tafelblad is het van belang dat het blad volledig waterpas af te stellen. Het tafelblad dient tevens goed opgeschuurd te zijn tot minimaal korrel 240. Denk aan de nodige bescherming bij het verwerken van de epoxy.
    opschuren_tafelblad
  2. Na het grondig mengen van de GE tafeltop giethars giet je de gehele inhoud over in een nieuwe mengcontainer en meng je het mengsel nogmaals intensief. Hierna kan je langzaam de inhoud over de door jou gekozen object gieten. Verdeel de epoxy over het gehele object met een roller. Je kunt er ook voor kiezen een andere techniek te gebruiken zoals weergegeven hieronder.
    tafelblad afgieten afgieten_minimalistisch
  3. Als er een aantal belletjes verschijnen, is het de kunst om ze zo snel mogelijk te verwijderen. Gebruik de Pourpoxy bubble pop spray om de bubbels te laten knallen zodra ze naar boven komen. Dit zorgt voor een professionele afwerking. Je kunt de hars ook voorzichtig verhitten met een gasbrander om de belletjes te verwijderen. Als je er een hebt, gebruik dan een warmtepistool om de hars zachtjes te verwarmen.
  4. Als je het tafelblad hebt afgegoten en je hebt de ongewenste belletjes verwijderd, moet je de hars laten uitharden. Zorg ervoor dat je hier echt de tijd voor neemt. Probeer je gietobject op een vlakke ondergrond te laten liggen.


    met de Tafelblad epoxy giethars is een uitharding van minimaal 5 dagen aangeraden voordat je de tafel in gebruik neemt. Het is wel mogelijk om het na 24 uur te overlagen zonder opnieuw te schuren om eventuele imperfecties weg te werken.
Het gieten van een Dirtypour.

Verhoudingen in gewicht zijn =
100 delen A : 55 delen B

Simpel voorbeeld:
Voor 155 gram epoxyhars heeft u 100 gram A component nodig en 55 gram B component.

Voor het toevoegen van pigmenten bekijk dan deze pagina:

Veel succes! Voor vragen kunt u altijd op het whatsApp icon rechts onderin klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi! Kunnen wij jouw ergens mee helpen?