Het gebruik van Pourpoxy pigmenten

pourpoxy pigmenten

Als het aankomt op het gebruik van Epoxy hars is het mogelijk om diverse soorten Pourpoxy pigmenten toe te voegen. Nu is lang niet iedereen bekend met het gebruik van deze Pourpoxy pigmenten. Mocht ook jij hier niet bekend mee zijn dan raden wij je aan om dit artikel even goed door te nemen. We zullen je in dit artikel alles laten zien wat je maar moet weten rondom deze toepassing. Na het lezen van dit artikel zal ook jij niet kunnen wachten om aan de slag te gaan met deze bijzondere gekleurde pigmenten.

De verschillende soorten Pourpoxy pigmenten

Wanneer je op zoek gaat naar Pourpoxy pigments zal je er achter komen dat er veel soorten zijn waar je uit kunt kiezen. Door deze ruime mate van verscheidenheid is het van belang dat je wel de juiste soort Pourpoxy pigments in huis haalt. Je kunt over het algemeen een onderscheid maken tussen de metallic en transparante pigmenten.


Metallic pigmenten hebben 1 % per hoeveelheid nodig.
Transparante pigmenten zijn zelf te bepalen per druppel.

De metallic pigmenten geven jouw epoxyhars een glinsterend restultaat en kunnen goed gebruikt worden bij het maken van grote riviertafels. De transparante pigmenten, zoals de naam doet vermoeden pigmenteert de epoxyhars maar een klein beetje zodat het transparant blijft. Hierdoor kun je gave effecten creëeren zoals bijvoorbeeld een dienblad waar je doorheen kan kijken.

De toepassingen van de Pourpoxy pigments

Wat veel mensen niet weten is dat er verschillende toepassingen zijn waarvoor je de Pourpoxy pigments kunt gebruiken. Naast het gebruik van pigmenten voor het veranderen van jouw epoxy hars worden de Pourpoxy pigments ook gebruikt voor andere soorten doeleinden. Zo wordt het mica poeder zelf gebruikt voor het kleuren van onder andere make up en bruisballen voor in bad. Dit laat wel zien dat je bijna alle kanten op kunt met de verschillende kleuren. Door deze vele toepassingsmogelijkheden is altijd weer mogelijk om te experimenteren met nieuwe tinten en kleuren. Ook is het mogelijk om de pigmenten te combineren met elkaar waardoor er nieuwe en unieke kleuren gecreëerd worden.

Waar op letten bij Pourpoxy pigmenten

Elk merk epoxy kan worden gebruikt om te kleuren met Pourpoxy pigments. De merken die hun epoxy als (uv resistent) adverteren zijn de beste kandidaten voor deze klus aangezien de harstint trouw zal zijn aan de kleur van de Pourpoxy pigmenten. Epoxy heeft de neiging om een geelachtige tint achter te laten wanneer het wordg gebruikt. Het is dus belangrijk om te weten dat de kleuren kunnen veranderen nadat ze zijn gemengd met de epoxy. Daarom is het verstandig om eerst te beginnen met het toevoegen van een bepaald soort Pourpoxy pigment aan epoxy in een klein potje. Dit is om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met de geproduceerde kleur. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij het mengen.

Onderstaande knop verbind u door naar de website van Pourpoxy voor uitgebreide informatie over de pigmenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi! Kunnen wij jouw ergens mee helpen?