Marmer effect maken met epoxy DIY

Marmer effect DIY

In deze handleiding leg ik jouw uit hoe je een marmerlook kan creëren in combinatie met onze Resin Art epoxyhars. Deze effecten worden gecreëerd met Montana Marmer effect spray. Deze spuitbussen zorgen ervoor dat je super gemakkelijk marmer effecten kan maken.

Gebruik altijd persoonlijke bescherming bij het verwerken van Epoxyhars.

Stap 1 Kies een object waar je een marmer effect op wil creëeren.

Het is hier van belang dat het een object is die vlak genoeg is om epoxyhars overheen te gieten. Kies bijvoorbeeld voor een bijzet tafel, dienblad, onderzetters, tafel, keukenblad of bijvoorbeeld een schilderij.

Zorg ervoor dat het object geschuurd en vetvrij is. Dit te bereiken door onze bubble pop spray te gebruiken om het oppervlak van uw object schoon te maken.

zorg ervoor dat de omgeving waarin je de spray en de epoxyhars gebruikt goed beschermd is. De spray gaat alle kanten op en beland al snel op plekken waar je het niet wilt hebben. Gebruik bijvoorbeeld een afdekzeil.

Stap 2 Giet de basislaag Resin Art epoxyhars.

Kies voor welke kleur je als basis laag wilt hebben. Op Giet Epoxy kun je kiezen voor puur wit of puur zwarte Kleurpasta . Dit kan dienen voor een mooie basis laag voor jouw marmer kunstwerk.

Meng de juiste hoeveelheid Resin Art epoxyhars en voeg maximaal 10% kleurpasta toe aan het geheel. Meng het geheel en giet het uit op jouw gekozen object.

Montana marmer effect spray / Giet-epoxy.nl

Stap 3 Verdeel de epoxyhars over jouw object.

Verdeel de epoxyhars met een spachtel of met je handen mits je handschoenen draagt. Laat de epoxyhars even rusten zodat het uitgevloeid is over het object. Gebruik de bubble pop spray of een gasbrander om de luchtbellen uit de basislaag te laten ontsnappen.

Stap 4 Marmer effect spray van Montana

Het is tijd om het marmer effect aan te brengen. Het marmer effect wordt gecreëerd door met de spuitbus over het object heen te gaan.

Om te beginnen zal de dop van de spuitbus moeten worden verwijderd. Hier bevind zich een opvul ring die gebruik van de spuitbus blokkeert, haal deze ring weg door de bus op zijn kop te houden. plaats de vernevel dop terug op de spuitbus. en schud de spuitbus goed voor gebruik.

Pak een stuk oud papier of karton om te testen of de spuitbus het doet. Gebruik deze ook om aan te voelen hoe de spuitbus werkt. Ben je vertrouwd genoeg in het gebruik? Dan is het nu tijd om de spray te gebruiken om over jouw gegoten object te spuiten.

Combineer alle verschillende kleuren marmer spray om diepte effecten te creëeren. Je bent hierin vrij om kleuren te combineren.

Door bewegend over jouw object heen te gaan en met korte intervallen de spuitbus te activeren zie je het marmer effect steeds meer ontstaan. Neem de tijd om te kijken hoe het wordt en voeg toe waar jij denkt nodig.

Stap 5 Afwerken van de marmerlaag

Laat de resin art epoxyhars uitharden dit duurt gemiddeld 20-24 uur. Hierna kun jij jouw object een nieuwe transparante beschermlaag aanbrengen voor een mooi hoogglans resultaat.

Denk eraan dat als je de tweede laag later dan 48uur aanbrengt je de laag opnieuw dient op te schuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi! Kunnen wij jouw ergens mee helpen?