Geen luchtbellen in jouw epoxy giethars

luchtbellen

Wanneer je aan de slag gaat met epoxy giethars kan het zijn dat je last krijgt van luchtbelletjes. Deze Epoxy luchtbellen geven natuurlijk geen mooi eindresultaat. Dit betekent niet dat je er helemaal niets aan kunt doen. Er zijn namelijk een aantal verschillende stappen die genomen kunnen worden om de Epoxy luchtbellen uit het epoxy giethars te halen. Ben je benieuwd wat dit voor manieren zijn? Dan is het verstandig om even door te lezen, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Hoe eenvoudig je luchtbellen kunt verhelpen

De meest eenvoudige manier om zelf Epoxy luchtbellen te verwijderen na het oppervlak is door gebruik te maken van Bubble pop spray. Door middel van deze spray zullen de luchtbelletjes binnen no time verschenen zijn. dankzij dit product zal de oppervlaktespanning verlaagd worden, hierdoor kunnen de luchtbellen opstijgen en zullen ze knappen. Doordat het product zeer snel verdampt zal dit geen consequenties hebben voor het eindresultaat.

Om ervoor te zorgen dat je luchtbellen volledig weg zijn kun je ervoor kiezen om de epoxyhars voor de gieting te vacumeren. Dit zorgt ervoor dat er geen luchtbellen meer aanwezig zijn in de giethars. Aangeraden is om dit te doen bij het maken van transparante gietingen. In gepigmenteerde epoxyhars vallen de bellen niet zo snel op.

DIY methodes voor het verwijderen van luchtbellen

Mocht je niet van plan zijn om Bubble Pop spray te gebruiken dan is het ook mogelijk om een aantal DIY-methodes toe te passen. Door deze methodes zal je zonder veel middelen de luchtbellen kunnen verwijderen. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat deze methodes minder effectief zullen zijn dan het gebruik van de bubble pop spray. Op de eerste plaats kun je een satéprikker gebruiken om de Epoxy luchtbellen weg te halen. Door vervolgens over het oppervlak te wrijven zullen de meeste Epoxy luchtbellen te verwijderen zijn. Een alternatief is om zeer voorzichtig een verfbrander of gasbrander te gebruiken. Let er wel op dat je het oppervlakte niet beschadigd. Dit kan snel gebeuren door een hoge mate van temperatuur in de epoxyhars los te laten. Voor dikkere lagen is de bubble pop spray dan ook erg geschikt. dunne lagen kunnen wegkomen met het gebruik van een gasbrander.

Epoxy luchtbellen voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, ook als het aankomt op het gebruiken van epoxy giethars. Wil je ervoor zorgen dat de Epoxy luchtbellen niet ontstaan aan het oppervlakte dan is het mogelijk dan is het mogelijk om een handige manier toe te passen. Je kunt de bellen voorkomen door de ondergrond eerst voor te primeren met een epoxy laag. Door een voorstrijklaag aan te brengen zullen er nagenoeg geen luchtbellen meer ontstaan aan het oppervlakte. Dit maakt het echt een stuk eenvoudiger om de tafel op de juiste manier voor te bereiden voor het gieten van de hars.

Rustig mengen heeft veel effect op de hoeveelheid luchtbellen die in jouw epoxy giethars ontstaan. Door te mengen alsof je slagroom opklopt sla je veel lucht in het product die allemaal weer naar het oppervlak moeten rijzen voordat ze uit je mengcontainer zijn. Door met roerstaafjes rustig te mengen voorkom je dat er veel lucht in wordt geslagen. Het is namelijk niet van belang hoe snel je mengt maar meer hoe goed je mengt.

Dankzij deze tips en tricks weet je zeker dat alles op de meest optimale manier zal voorbereiden voor de Epoxy laag. Hier op de site kun je overigens nog veel meer informatie vinden met betrekking tot het gebruik van de Epoxy hars. Door dit goed door te lezen weet je veel beter wat je kunt verwachten bij het behandelen van jouw meubels of tafels.

Heb je nog meer vragen omtrent luchtbellen of iets geheel anders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi! Kunnen wij jouw ergens mee helpen?